GÜNÜBİRLİK YÜRÜYÜŞLER
Yürümek yaşamımızın önemli bir parçasıdır. Her gün yataktan kalktığımız andan itibaren, yürürüz. Masa başında fazla vakit geçirdiğimizde bacaklarımızı rahatlatmak için kalkar yürürüz. Stresli anlarda, birine kızdığımızda veya çok bunaldığımızda kafamızı rahatlatmak için kısa bir yürüyüşe ihtiyaç duyarız. Kesin olan şudur ki, yürümek bedenimize ve zihnimize iyi gelen, hiçbir spor altyapımız olmasa dahi bizi harekete geçiren en etkili aktivitedir.
Bir spor aktivitesi olarak yürüyüş en basit haliyle enerji harcayıp kalori yakmak olarak görülebilir. Ancak doğada yürümenin pek çok farklı kazanımı vardır. Hangi zeminde yürüdüğümüz, hangi havayı soluduğumuz önemlidir. Doğada yürümek, stres seviyesini azalttığı gibi, kinesthetic zekamızın gelişimini, denge ve koordinasyonumuzun artmasını, kalp kasımızın sağlıklı çalışmasını, beynimize giden oksijen miktarının artmasını, endorfin ve serotonin hormonlarının salgılanması ile daha mutlu olmamızı sağlar.
Bu nedenle pek çok kişi çeşitli kulüp ve gruplara katılarak, günübirlik doğa yürüyüşlerini hayatının bir parçası haline getirir. Uzun vadede bu yürüyüşler kişinin kondisyonunun artmasını sağlayarak uzun dağ yürüyüşleri (hiking veya trekking) ile yüksek irtifa faaliyetlerinin temelini oluşturur.
Bir grup ile birlikte hareket etme durumu zaman zaman kişinin bazı endişeler duymasına ve bu isteğini ertelemesine neden olabilir. Özellikle performans kaygısı ve sosyal kaygılar bunların başında yer almakla birlikte, çalışma gün ve saatlerinin uymaması da önemli bir gerekçedir. Bunun yanında doğada bilinçsizce hareket etmek ve bireysel takılmak da bir o kadar tehlikeli olabilir. İşin doğrusu ihtiyaçlarınızı analiz edebilecek tecrübeye sahip bir rehberle birlikte hareket etmek olacaktır.
Bu kapsamda, çocuklara, yetişkinlere ve şirketlere ihtiyaçları doğrultusunda rehberlik hizmetleri verilir. daha fazlası için lütfen İLETİŞİME GEÇİNİZ
Günübirlik doğa yürüyüşüne katılmak için ihtiyacımız olan temel malzemeler:
- Ayağınıza uygun, tercihen bileğinizi saran rahat bir ayakkabı.
- Ortalama büyüklükte (yaklaşık 20 litre) sırt çantası.
- Rahat hareket edebileceğiniz, tercihen teri dışarı atan spor kıyafet. (Termal esneyebilen çok bol ya da çok dar hareketimizi engellemeyecek kıyafetler tayt, şort, t-shirt, sweatshirt)
- Mevsim şartlarına göre yağmurluk, şapka, gözlük vb.
- Baton (Dik yamaçlarda ve inişlerde yürüme yardımcısı olarak kullanılır, bacaklara binen yükü kollara dağıtır. Zorunlu olmamakla birlikte, yürüme konforumuzu arttıran bir gereçtir.)
- Hava şartlarına bağlı olarak en az 1,5 - 2,5 litre su.
- Enerji verici atıştırmalıklar ( barlar, kuru yemişler)